Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2024-10-01

Qsys är stolt sponsor till Brahe Basket

Bild: Maja Leidefors, Brahe Basket

Qsys är stolta över att sponsra Brahe Basket, en av Jönköpings mest etablerade idrottsföreningar. Med över 500 medlemmar, 23 ungdomslag och ett starkt samhällsengagemang är föreningen en viktig del av stadens idrottsliv.

Brahe Baskets verksamhet är bred, med allt från elitlag till ungdomsverksamhet, basketskola och parabasket. Här finns något för alla, oavsett nivå. Damlaget, som är lite av föreningens stora stolthet, spelar i Basketettan dam och siktar nu mot att ta steget upp till Svenska Basketligan dam.

– Vi har ett riktigt starkt lag med många lokala spelare. Försäsongen har sett lovande ut. Nu närmar vi oss säsongens första hemmamatch i Huskvarna sporthall. Det ser vi verkligen fram emot, säger Nenus Jidah, ordförande i Brahe Basket.

Det är i Huskvarna sporthall som Qsys syns som mest. Deras logotyp finns både på skyltar i hallen och på damlagets matchdräkter. Men för Qsys handlar sponsorskapet om mycket mer än så.

– Brahe Basket är en fantastisk förening. Genom vårt sponsorskap vill vi vara med och bidra till lokalsamhället och skapa en positiv fritid för unga, säger Mikael, vd på Qsys.

– Vi är en ideell förening och utan lokala sponsorer hade vi inte kunnat erbjuda den bredd och kvalitet vi har idag. Vi är otroligt tacksamma över stödet vi får från Qsys, säger Nenus.

Föreningen arbetar aktivt med att skapa en inkluderande miljö för alla. Förutom sina framgångsrika elit- och ungdomslag har de satsat på parabasket genom att starta två lag: Brahe Suns, för unga med intellektuell funktionsvariation, och Brahe Wheelers, för rullstolsburna spelare. Utöver satsningen på parabasket driver föreningen också integrationsprojekten "Basket4girls" och "Play4fun", som syftar till att få fler unga kvinnor från området Råslätt i Jönköping att upptäcka sporten.

– Vi vill att alla, oavsett förmåga, bakgrund och förutsättningar ska kunna spela basket, säger Nenus.

Som ett ytterligare led i att erbjuda sporten för så många som möjligt, har föreningen startat fonden ”Basket för alla”.

– Fonden är till för att stötta medlemmar som har det sämre ekonomiskt, genom att täcka kostnader för utrustning och medlems-och träningsavgifter.

Deras många och viktiga insatser har uppmärksammats. Brahe Basket fick ta emot utmärkelsen ”Årets förening 2023” av Jönköpings kommun.

– Det är ett kvitto på att vårt arbete gör verklig skillnad. Vi är oerhört stolta och glada över att ha fått en så fin utmärkelse, säger Nenus.

Missa inte säsongspremiären på hemmaplan!

Brahe Basket – Marbo Basket

Var: Huskvarna Sporthall

När: 25/10, kl. 17.00

Mer info: https://www.svenskalag.se/brahebasket

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram